Ayurvedakonsultation

Kommentera
Idag var jag på ett besök hos en ayurvedaspecialist. Just för att se om jag kan hjälpa min kropp in i mer balans. Eftersom min läkare inte kan göra mer för mig, det är bara att vänta in hjärna o själ. jag vill ju göra allt för mig nu så jag ska må bra. Finna den där balansen alla pratar om. 

Jag har själv lagt mycket tid på att utesluta ögon, spänningar i kroppen, motionsbrist, socker i föda, börjat yoga o meditera. Allt detta på eget intiativ. 

Läkaren gav mig antidepressiva vilket säkert inte var helt fel men jag strävar ju efter att må såpass bra att jag ska kunna våga sluta med dem. 

Till saken.... Varför är alternativ medicin så motarbetad? Varför kan man inte kombinera? Man behöver ju inte bli fanatisk åt nåt håll. Inte utesluta nåt. Men plocka godbitarna. Och varför forskar man inte djupare i gamla läkekonster som ayurveda? 

Min man är väldigt skeptisk till ayurveda. Men han är skeptisk och kritisk mot det mesta. Ikväll frågade han mig hur det gått på "läkarbesöket" och jag berättar det jag kommer ihåg (minnet ni vet) och han tittar snett, skeptiskt, fnissande på mig. Så misstrodd! Sånt avståndstagande!

Jaja, jag vill ju iaf må bra. Jag försöker iaf hotta nåt som fungerar på mig. Jag har förstått att jag inte kan frälsa världen eller ens min familj. Nu tar jag hand om mig. Och det hör jag genom att lära mig om mig själv. 

En bok jag kan rekommendera är: "vägen till hälsa" av Christina Doctare. En bok om att försöka hitta det bästa från båda världar. 

Peace!